Orsaker till erektil dysfunktion

För att begrippa orsaker till erektil dysfunktion bör man veta penisstruktur och på vilket sätt den verkar under erektion. Penis liknar en svamp och dess luckor fyllas med blod.

När man försämras i sex får man diagnosen impotens. Men det är en fel benämning eftersom impotens i läkares förståelse är ett tillstånd när man inte kan ha erektion als. Förutom denna diagnos finns det andra orsaker till att man inte kan uppnå att deras partner känner nöjd. Grundet för det är nog erektil dysfunktion och för att bota den bör man förstå varför den upstod. När man förstår det kan man nog bli av med den med hjälp av en rätt behandling.

Orsaker till erektil dysfunktion kan vara neurologiska, medicinska, blodkärlsrelaterade eller lokala. Erektil dysfunktion kan framkallas av några störningar i kroppen. Den vanligaste orsaken till erektil dysfunktion är psykologisk. Även om den inte är en orsak från början måste den iaktas i alla fall. Mans självkänsla är vanligen undergrävd när man får diagnosen erektil dysfunktion. Det är nödvändigt att bortta de underliggande orsakerna till erektil dysfunktion annars blir det svårt att förbättra situationen.

Blodkärl med blod växer under blodflöde som händer under erektion. Läkares uppgift är att försäkra blodflödet och att ta reda på orsaker ifall det funkar inte.

Det finns många myter om erektil dysfunktion. Några må tänka att den är förknippad med ålder men det är fel. Statistiken visar att det finns fler män som lider av Viagra i högre ålder trots att det inte är pga åldern. Orsaken ligger i många sjukdomar som de har och i att måste ta läkemedel att botas. Det påverkar deras erektionsförmåga. Så det kan också vara en orsak till erektil dysfunktion.

Var och en kan drabbas av tillståndet och det finns ingenting att oroa sig om. Om man känner rädsla, oro, stress och depression kan man inte slappna av musklerna och på sådant sätt inte har erektion.

Även om man inte vet orsakerna kan förändrad livsstil förbättra tillståndet. Man måste sluta röka och dricka eftersom dåliga vanor kan ju förhindra sexuell liv.

För att bestämma orsaken måste läkare analysera patientens tillstånd efter att ha undersökt patientens historia. Föreställ dig att patienten lider av lever- eller njursjukdom. Det betyder att man är mer benägen att ha erektil dysfunktion.Om man har problem med låg libido kan man strida mot det med tillämpliga metoder. Det finn oliga slags behandling för detta men man måste få veta

om orsaken att förbättra livet.