9 råd om hur du kan kontrollera ejakulation

En av de vanligaste problemen hos män är prematur ejakulation, som också kallas tidig ejakulation. 40% av amerikaner, som söker hjälp för sexuella störningar, lider av prematur ejakulation.

Prematur ejakulation sker när man inte kontrollerar ejakulation. Den kommer för snabbt. Vid allvarliga fall sker det inom 15 sekunder från början av ett samlag eller även innan det börjar. Tidig ejakulation är inte alltid ett problem. Många män är offren för myten om att ju längre ett samlag varar desto bättre är det. En kvinna kan lära sig att få orgasm snabbare och ett kärkelsspel kan synkroniseras. Mannen kan lära sig att leda sin kvinna till orgasm utan genomträngning. Specialisten kan förklara hur detta kan nås. När båda partners är nöjda med existerande relationer, finns det inget skäl till oro.

Prematur ejakulation blir ett problem när sex inte tillfredställer en man, både fysiskt och psykologiskt. I så fall finns det ingen ökning i emotionell spänning för att känna intensiteten, klarheten och fullheten av avspänningen. Till följd av detta, uppfattas inte ejakulation som orgasmiska förnimmelser, men som utlösning av det fysiologiska sädet. I fysiologiska termer åtföljs det av skuldkänslan inför en älskad kvinna, som inte får tillfredställelse från den här avspänningen på samma sätt.

Svårigheterna med att kontrollera ejakulation kan uppstå vid orimliga krav på sig själv, överupphetsning som sker vid oregelbundet sexliv, en hög nivå av lättrördhet, när ett samlag har störts eller man är rädd för fiasko, vilket kallas ”ett syndrom av förväntan att misslyckas”. Under det första och efterlängtade mötet med en ny älskarinna sker ofta orgasm hos män snabbt, men med tiden blir den normal igen, så snart som man har ett regelbundet sexliv. Allmän trötthet, brist på sömn och stress kan minska längden av ett samlag. Misstankar om möjligheten av någon sjukdom kan uppstå bara när ett problem dök upp efter åren av normal ejakulation. Då kan vi anta att man har prostatit, hormonell obalans eller en nervsjukdom.

Prematur ejakulation kan betraktas som en vana, ett stereotypt beteende förvärvat under hastiga masturbationer. Nu behöver man få bukt med den här vanan – det är nödvändigt att lära om. I så fall är det enklaste rådet att ha sex oftare. Stora mellanrum mellan sexsessioner leder till prematur ejakulation. Trots att det finns de som anser att ejakulation beror på intensiteten av rörelserna och friktionsnivån, är ejakulation möjlig utan erektion och rörelser, till exempel, när man sover. Å andra sidan, leder många friktioner inte alltid till ejakulation.

Nedan följer fler råd om hur man kan kontrollera ejakulation:

Stanna vid rätt tillfälle

Den bästa metoden att kontrollera prematur ejakulation är tillämpning av tekniken ”stanna-börja”. Dess mål är att komma ill toppen av upphetsning så nära som möjligt, men inte krossa den gräns som skiljer upphetsning från spänningen av ejakulation.

Man behöver sluta sexuell stimulering kort före det kritiska tillfället. Stanna för 10-20 sekunder och den här pausen blir tillräcklig för att skjuta upp orgasmen. Sedan kan du fortsätta röra dig.

Minska stress

En annan råd är att minska stress. Muskelspänningen är en av skälen, som påskyndar ejakulation. Det är svårast att kontrollera ökningen av upphetsning när en man är uppe vid ”den klassiska positionen”. Om positionen ”kvinnan är uppe” väljs dock vid nästa samlag, kan mannen slappna av så mycket som möjligt vilket förhindrar prematur ejakulation. Det är också möjligt att kontrollera partnerns rörelser genom att sakta farten av och stanna rörelsen.

Ejakulation på grund av överupphetsning

Lär dig att kontrollera ejakulation. Din partner ska stimulera din penis med sin hand tills du får erektion. Sedan basen av din penis ska klämmas för 3-4 sekunder. Till följd av detta minskas upphetsningen. Sedan upprepas stimuleringen igen och varar i 15-20 minuter.

Regelbunden djupandning förlänger ditt sexuella behag

Det finns speciella metoder, som saktar farten av eller stannar prematur ejakulation. En av dem är djupandning. Djupandning kan också stanna tidig ejakulation. Ytlig eller snabb andning påverkar inte varaktigheten av ett samlag eftersom de här faktorerna ökar hjärtslag och medför prematur ejakulation. Djupandning varar i ungefär 5 sekunder. Försök hålla rytmen: hålla andan för 3 sekunder och koncentrera på din andning medan du andas in och ut inom lika mellanrum.

Använd kondomer

Försök använda en kondom eller 2-3 stycken samtidigt för att minimera känsligheten av din penis. Speciella produkter kan förlänga din sexuella aktivitet. Använd kondomer med benzokain som ökar längden av din sexuella aktivitet. Då blir ditt samlag åtminstone 5 minuter längre. Benzokain utövar en mindre domnande effekt. Därför minskas domnande förnimmelser.

Läkemedel för att behandla prematur ejakulation

Det finns speciella läkemedel, som utvecklats för att behandla prematur ejakulation. Vissa av dem, till exempel, Promescent, har blivit godkända av USA:s livsmedels- och läkemedelsmyndighet. Den appliceras lokalt 10 minuter före sex. Läkemedlet tränger genom huden och gör nervänden mindre känsliga. Trots detta kan du fortfarande känna vad som händer, vilket ger dig utmärkta förnimmelser utan risken att få ejakulation tidigare än det behövs.

Ibland kan selektiva serotoninåterupptagshämmare preskiberas för att behandla erektil dysfunktion. Prozac och Zoloft kan vara till stor hjälp under behandlingen. De här läkemedlen undertrycker upphetsningen. Därför ska de tas bara om du är säker på att sådana produkter kan vara nyttiga för kontroll. Bara specialisten kan diagnostisera din kondition på ett korrekt sätt och sedan välja den riktiga behandlingen. Det finns ingen universallösning och inställningen ska alltid vara individuell.

Det finns andra rekommendationer som förlänger ett samlag:

  • Det rekommenderas att vara distraherad under ett samlag. Men du får inte tänka på obehagliga saker. Välj ett neutralt ämne, till exempel idrott. Tänk på ditt favoritlag.
  • Masturbation före ett samlag kan hjälpa dig att förlänga sexakten.
  • Kegel-övningarna hjälper att kontrollera ejakulationsprocessen.